Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Problem with Cubase and VEP License
Last post Wed, Aug 11 2021 by Lucretia, 8 replies.
Options
Go to last post
Posted on Mon, May 24 2021 19:30
by quasi
Joined on Tue, Mar 29 2016, Posts 17

Hi, 

I have Cubase Pro 10.5 and Vienna Ensemble Pro 7.

I started Cubase with no problems. After that I try to start VEP7 server and show me a window with license problem. 

If I ran VEP before Cubase, VEP7 starts and Cubase doesn't.

 

could you help me? Kind regards

File Attachment(s):
Captura.JPG (273kb) downloaded 7 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Fri, May 28 2021 15:07
by quasi
Joined on Tue, Mar 29 2016, Posts 17

Hello to all, 

I still have the same problems. If I start VEP first it works without problems. If I start Cubase and then VEP, it doesn't load.

I read in a forum that you have to go back to the previous version of eLicenser, but it doesn't work either. Steinberg support says it's a Vienna problem. Any idea how to solve this problem?

quasi attached the following image(s):
Captura.JPG (87kb) downloaded 3 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Fri, May 28 2021 19:37
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1812

I saw your initial post some time ago. It's a highly unusual symptom, indicative of a larger problem in your system, unless you are using old (outdated) e-licenser. The advisory download the latest version is not trivial, IME not having the current version has caused peculiarities, let's say.

MacBook Pro 16,1: 2.3 GHz 8-core i9
64GB 2667MHz DDR4
OSX 10.15.7
VE Pro 7.1056, Cubase Pro 11.0.0
Posted on Mon, May 31 2021 04:32
by quasi
Joined on Tue, Mar 29 2016, Posts 17
Originally Posted by: civilization 3 Go to Quoted Post
I saw your initial post some time ago. It's a highly unusual symptom, indicative of a larger problem in your system, unless you are using old (outdated) e-licenser. The advisory download the latest version is not trivial, IME not having the current version has caused peculiarities, let's say.

Hi, thanks for you answer. I'm using the last version of elicenser. I tried to turn off firewall but same issue. It's frustrating. I also tried to uninstall cubase, vep and elicenser and reinstall all but same issue.

Any other suggestion?

Kind regards
Posted on Mon, May 31 2021 19:01
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1812

Perhaps only one, which you may have done already: run maintenance/clean up in the elicenser program.

MacBook Pro 16,1: 2.3 GHz 8-core i9
64GB 2667MHz DDR4
OSX 10.15.7
VE Pro 7.1056, Cubase Pro 11.0.0
Posted on Tue, Jun 01 2021 19:41
by quasi
Joined on Tue, Mar 29 2016, Posts 17

HI, I did it several times. Steinberg sent me an email about this issue telling me that the problem is caused by VEP

Posted on Sat, Jul 03 2021 16:57
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12815

Hi, 

This looks like a license validation conflict in eLicenser.

This is not the "fault" or Cubase or VE Pro, it's caused by the license protection system. 

We are all working with Cubase and VE Pro all the time here... no such troubles...

Which OS is that?

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Aug 11 2021 09:03
by Lucretia
Joined on Mon, Jul 26 2021, Posts 1

same issue here, Cubase 11 pro and VEP7

2 keys:
1 with Steinberg software such as Cubase Dorico and Nuendo
1 with VEP7 and all Vienna libraries licenses


lunching alone VEP server is working
lunching Cubase with VEP closed, it works smoothly

once opened one of the 2 programs, the other one not works, they don't want to run together due to a conflict on licensing...as in the previous posts created stating.

shutting down the process "Protected Object Server" from the "task manager" allows the 2 applications to live together, but after a couple of actions both apps freeze or stop working

all software is updated and everything is correctly configured: in fact using Cubase on OSX machine, and running VEP7 on a server win10 machine, everything working fine

using VEP7 and Cubase on the same machine (win10 pro) is causing everything fails 

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.