Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Options
Go to last post
2 Pages12>
Posted on Thu, Nov 18 2021 17:26
by Olympum
Joined on Sat, Feb 06 2021, Posts 2

Hey there,

I have my main server project with 24 instances, but after the upgrade the last 4 instances are not loading. The whole program is stuck waiting for me to acknowledge the message in the popup (but OK is not clickable).

Has anybody seen this behaviour?

And is there any way to recover the project instances perhaps outside of the server project? The .vesp64 file seems to be binary, I thought maybe it is corrupted.

Posted on Thu, Nov 18 2021 18:44
by Olympum
Joined on Sat, Feb 06 2021, Posts 2

To whoever this might help: I wasn't able to recover this server project, as "Import instances from server project" would also get stuck if I would import them all at the same time. I imported them into a new server a few at the time and I have been able to get them all back. Not sure what the error was and the logs don't show anything.

Posted on Sat, Nov 20 2021 10:15
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13527

Hi, 

We didn't see this here. Sounds like a corrupted server project to me. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Mar 23 2022 09:49
by peccoz
Joined on Sun, Aug 12 2007, Posts 7

Hello there, just upgraded to the iLok version yesterday, and now I've got the same problem. All of my VEP instances say "The project you are trying to load is invalid"

 

See screenshot!

Best,

 

F

File Attachment(s):
ScreenshotU00202022-03-23U0020atU002010.49.12.png (1,312kb) downloaded 14 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Tags: bug vepro 7
Posted on Wed, Mar 23 2022 10:26
by dbudde
Joined on Sun, Mar 02 2003, Seattle,WA USA, Posts 475
I saw this problem when trying to convert large projects using the online method. But when using the offline method, all my projects converted reliably. Just plug in you e-licenser key to do offline method. You can monitor progress by showing the VSL helper app while converting.
Posted on Wed, Mar 23 2022 10:27
by peccoz
Joined on Sun, Aug 12 2007, Posts 7

Hey there,

 

ah, I see, I have yet to check out the offline method. Right now, what I did was to revert to the old version, take the e-licenser back out from the trash and keep (jk :D ) and keep writing! But I'll try it this way. Thank you,

 

Filippo

Posted on Wed, Mar 23 2022 11:03
by oliva
Joined on Fri, Jun 30 2006, Posts 21

Hello,

I have the same problem with a big server project: "The project you are trying to load is invalid". Also the Vienna Helper gives the message: "Synsopos.app could not be started..." and then crashes, see attachment.

I updated the eLicenser. I restarted the Mac (OS 11.6). I tried the conversion offline. Nothing worked.

Is there any suggestion before I go back to eLicenser?

Thanks, Oliver

File Attachment(s):
BildschirmfotoU00202022-03-23U0020umU002011.58.13.png (852kb) downloaded 7 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Posted on Wed, Mar 23 2022 11:30
by dbudde
Joined on Sun, Mar 02 2003, Seattle,WA USA, Posts 475
Synsopos is part of e-licenser. Did you uninstall e-licenser control center? If not I’d try rebooting and then start the conversion over. Make sure you give enough time after plugging in your key that it is recognized.
Posted on Wed, Mar 23 2022 11:40
by oliva
Joined on Fri, Jun 30 2006, Posts 21

No, I didn't uninstall e-licenser and I ran the maintenance on e-licenser. 

I have to work so in the meantime I uninstalled the ilok version of VEP and reinstalled the e-licenser version and now everything is just working fine again. Too bad... I'm not a big fan of the e-licenser either

Posted on Wed, Mar 23 2022 12:25
by jimchik
Joined on Mon, Feb 25 2013, Hamburg, Germany, Posts 18

I was having the same issue. I couldn't get started with any of my projects. Got the same message every time, if I even got that far. I did the same thing; uninstalled the iLok VEP 7, reinstalled from the web download using the Steinberg licenser. Everything works as it did.

I also noticed another anomaly; it was confirmed to me that to use the iLok version of my libraries (and being able to trash the Steinberg key), I had to reinstall everything (!). After doing so, I noticed that one of the Synchron Cello patches was not found and had to substitute it. No huge thing, but curious, nonetheless.

I hope that Vienna susses this out.

Posted on Wed, Mar 23 2022 15:53
by pieca
Joined on Fri, Mar 17 2006, Paris, Posts 10

Same issue here after switch to iLok with Vienna ensemble Pro server 7.1.1239 /Big Sur

UNABLE TO OPEN ANY past SERVER PROJECT...
"the project you are trying to load is invalid" 

Newly created projects are saving and opening fine...

Bug in Logic : Connect button doesn't works, you have to double click the instrument name to be able to get connection with the server

 

I will have to get back to my old key...

Posted on Thu, Mar 24 2022 11:36
by pieca
Joined on Fri, Mar 17 2006, Paris, Posts 10

I've found a workaround !!! 

On a new project, "Import instances from server project" does the trick.

I'm able to import my olds projects and then save them (with Ilok in the file name, just in case;-) )

After that it does works as usual !!!

Posted on Thu, Mar 24 2022 13:36
by FredGUnn
Joined on Sun, Nov 22 2020, NYCish, Posts 6

Originally Posted by: pieca Go to Quoted Post

UNABLE TO OPEN ANY past SERVER PROJECT...
"the project you are trying to load is invalid" 

I had the exact same issue. I found that if I opened an old project in the new iLok version of VEP but still had the dongle plugged in, then it would open. After saving it in the new version, then it would open again without the dongle. It seems like the old projects might be looking for the eLicenser somehow, but after saving them in the iLok version, they seem to work ok.

Posted on Wed, Apr 06 2022 13:22
by wowzer
Joined on Wed, Oct 28 2009, Scandinavia, Posts 5

Same problem here. Just upgraded my Windows 10 PC with the iLok versions of everything VSL, including VE Pro 7.1.1249, and none of my old server projects open. :(

Downgraded VE Pro to 7.0.1120 (e-licenser version) and it works as usual again.

Posted on Wed, Apr 06 2022 17:58
by StasPraha
Joined on Tue, Mar 15 2016, Posts 13

Hi all, we all dont have corrupterd projects... Please fix it soon, now I am not celibrating iLok (at all) Stan

Posted on Wed, Apr 06 2022 19:35
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13527

Hi,

Working on the fix for this, should be there soon. You can contact us via and I'll send you beta versions as soon as I have one.  

Meanwhile, please uninstall 7.1.1249 with the UNINSTALL option in the Vienna Assistant, then roll back to 7.1.1245 manually for now:  

Mac VE Pro 7.1.1245
Win VE Pro 7.1.1245

Sorry for the inconvenience, new territory :-)

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Thu, Apr 07 2022 10:27
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13527

Hi, 

Working update just released. 

Please click REFRESH in the upper right corner of your Vienna Assistant and install all available updates. 

Really sorry about the inconvenience!

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Thu, Apr 07 2022 21:41
by StasPraha
Joined on Tue, Mar 15 2016, Posts 13

Hi Paul, thank you, yesterday's version works fine and now I will try the latest one :)

Regards Stan

Posted on Thu, Apr 07 2022 22:03
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1942

My first load under the iLok is invalid project. 

MacBookPro 18,3
Apple M1 Pro: 2.3 GHz 8-core i9

Mac OS 12.3.1
VE Pro 7.1298, Nuendo 11.0.41
Posted on Thu, Apr 07 2022 22:38
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1942

the individual "instances" however do load

 

 MIRacle is different and won't load, it's missing things, like Synchron

MacBookPro 18,3
Apple M1 Pro: 2.3 GHz 8-core i9

Mac OS 12.3.1
VE Pro 7.1298, Nuendo 11.0.41
2 Pages12>
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.