Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Confusion regarding Epic Horns, Perf Leg tool, and Kontakt
Last post Wed, Nov 21 2007 by cm, 5 replies.
Options
Go to last post
Posted on Fri, Nov 09 2007 19:40
by stmain
Joined on Wed, Jan 03 2007, San Francisco, California, Posts 35

Hi, I just finally got into using the Epic Horns package, and I'm utterly confused. I'm sure it's just me : ) but I would love to have some answers to the following questions:

1. When I load the 8 Horns Perf Leg instruments, I can't seem to get a regular patch. Instead, there are little bits of notes that play here and there. So I went to the forum here, and now I'm thinking perhaps I needed to download the "performance tool." I'm not sure what that is, but it seems to be another complicated device that will make my Epic Horns legato patches play properly.

2. But if I don't have this Performance Tool yet, then why does my Opus 1/2 work just fine? The legato horns (4 horns) sound great there. And they're also Horizon series, as is Epic Horns. So, what am I missing here?

3. If I do download the Performance Tool, it seems to involve (according to the manual) several options, standalone, monitor, whatever else. And these all seem to involve further routing to the Performance Tool. And maybe something further called "Tool Templates" which are another download. I'm really confused by this! Here's what I need to do: I need to be able to work in Sonar, open up Kontakt as a VST, load in an Epic Horns Legato Patch, and have it play. So which of all of these options do I need?

Thanks! I appreciate the help! Sorry to sound so dumb, but I'm just a musician, not a computer whiz!

Steve Main

Posted on Fri, Nov 09 2007 20:04
by stmain
Joined on Wed, Jan 03 2007, San Francisco, California, Posts 35

Oh dear. Now having read more, I see that since I already have Kontakt 2, the performance tool is already integrated into Kontakt 2? So maybe I don't need it separately? Perhaps that's why the Opus 1 and Opus 2 legato instruments seem to work just fine.

But then why can't I get the Epic Horns legato instruments to play? Any ideas?

I so appreciate any help I can get here! Thanks in advance!

Steve Main

Posted on Tue, Nov 20 2007 21:21
by bluejay
Joined on Fri, Jul 07 2006, UK, Posts 49

Steve,

First, let me clear up your confusion and say that you don't need the Performance Tool when using Kontakt 2. Don't give it another thought. Big Smile

On the other hand, your Epic Horns problem sounds quite odd. Could you perhaps expand upon this? I think your saying that one or two keys play intermittently but I'm not sure.

regards

James

James
Posted on Tue, Nov 20 2007 22:51
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608

Have you downloaded and installed the scripts?

DG

Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Wed, Nov 21 2007 11:53
by cm
Joined on Fri, Dec 20 2002, vienna, Posts 9048

additional info: there are two tastes of kontakt programs available for registered products:

- for kontakt 1.5.x (not scripted, perftool and midi routing needed according to the setup guide)

- for kontakt 2.x (programs scripted, no performance tool needed for legato)

 

there is a *how-to* in the zip-file of the kontakt2-programs on what to take care (file structure)

hth, christian

and remember: a CRAY is the only computer that runs an endless loop in just four hours ...
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.