Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VE Pro: Multiple midi ports for one instrument?
Last post Sat, Jan 08 2011 by Karel, 5 replies.
Options
Go to last post
Posted on Fri, Jan 07 2011 22:41
by dubdecember
Joined on Tue, Oct 13 2009, Los Angeles, CA, Posts 2
I have a template for EWQLSO that has well over 16 instruments - as such, I have 4 or 5 different MIDI ports assigned within PLAY standalone (for MOL + Lightpipe). However, when I open PLAY in VE Pro, I am unable to assign more than one MIDI port to one instance of the PLAY instrument. Is it possible within VE Pro to make accessible multiple MIDI ports to one instrument, or do I need to open multiple instances of PLAY within VE Pro and assign the MIDI ports that way?

Thanks in advance.
Tags: MIDI play VE PRO
Posted on Fri, Jan 07 2011 23:08
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608

It all depends on what sequencer you're using. If you are using Cubase, Nuendo or Pro Tools, then yes. If not, then no. However, there is nothing to stop you using multiple instances.

DG

Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Sat, Jan 08 2011 10:18
by dubdecember
Joined on Tue, Oct 13 2009, Los Angeles, CA, Posts 2
Thanks for your reply DG.

I am using Cubase 4 (shortly upgrading to 5). When I use VEPro in a VST 3 instance, I can get many MIDI ports out of Cubase. However, my question is: can I still use ~50 instruments in one instance of PLAY and assign 4-5 MIDI ports to that one instance WITHIN VE Pro on the slave, or is my only choice to use multiple instances of PLAY? My preference would be that I would only need this one instance of PLAY, I just can't figure out a way to make those multiple MIDI ports accessible to the instrument within VE Pro. Let me know if I should clarify further.

Thank you again.
Posted on Sat, Jan 08 2011 12:10
by DG
Joined on Wed, May 12 2004, Posts 8608

I can't answer your question (although I still think you would need to use once instance of PLAY per port within one instance of VE Pro), as I've deleted PLAY from my system, so maybe I think that this is a question for EW support.

However, I don't think that Cubase 4 supports VST3, so unfortunately you can't try it out until you upgrade.

DG

Nuendo 6.03, 4.3
2 x Intel Xeon x5675 3.07GHz Hex Core
48GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
ATI HD5400 series graphics card
Posted on Sat, Jan 08 2011 12:23
by Karel
Joined on Mon, Jan 19 2009, Belgium, Posts 2172

Cubase 4 does support VST3, but you have to make sure to use the latest update.

Karel Bassez
Software Engineer
Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.