Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
R.I.P Vienna Ensemble
Last post Fri, Jul 01 2011 by Bill, 10 replies.
Options
Go to last post
Posted on Fri, Jul 01 2011 01:17
by SJSF
Joined on Sat, Sep 18 2010, Utah, Posts 497
I love VE and I love VSL... so I hate saying this... but I am completely done using VE unless someone can solve this...I load my template, it crashes anywhere between 5-6GB of ram, I load VE, then add individual tracks and VI-P instances... and I get to around 7GB and crash.I get only one error, and only some of the time..."The Instruction at 0xff9cb349 referenced memory at 0x00000130. The memory could not be read. Click okay to terminate the program"I love VE and I LOVE VSL so I hate saying this... but I simply can't use it anymore. I wanted VEP, but unless this is fixed... I can't plan on getting that either... I don't realy have the money for VEP right now anyway, but I doubt it would change anything. I'm just tired of troubleshooting and constant crashing, now not even being able to use VE at all. Any help would be appreciated... otherwise I'm completely lost!-Sean
Studio One 3.5 | VIP 2.3.0.15962 | VEP 6.0.16502 | RME HDSPe AIO | scoredfilms.com
Posted on Fri, Jul 01 2011 03:46
by whlederman
Joined on Mon, Jan 25 2010, Posts 107
Hi Sean,

are you on MAC or PC?

I gladly share my experience,if you use MAC,because I NEVER have problem with VSL products

or maybe you should contact support directly,to get a specific answer from the VSL expert.


Please do not quit VSL product.Its the best in the market, I've used it and never look back.
best, Willy
Posted on Fri, Jul 01 2011 03:57
by SJSF
Joined on Sat, Sep 18 2010, Utah, Posts 497

Oh, I'm not quitting VSL - I LOVE vsl and that isn't changing. I just can't use VE regularly... I can try loading my template 50 times and I'm lucky to get it loaded once. It's very frustrating. I'm using a PC and the rest of the specs are in my signature...

I will have to use Cubase in the meantime to load VI Pro instances... I can't spend my time working this out... but hopefully with newer versions of VE I won't have to deal with it and trust me... then I would switch back to VE instantly. I prefer VE for many reasons. Ultimately I'll want VE Pro, but with these problems I can't committ to VE right now.

Because Intel is supported by MIR and the fast amount of people on here seem to practically worship Intel, and because a few other applications are Mac only... I have decided to get a Mac Pro, but that is down the line... way down I'm afraid as I'm poor, but then I will be happy to use VE all the time.

-Sean

Studio One 3.5 | VIP 2.3.0.15962 | VEP 6.0.16502 | RME HDSPe AIO | scoredfilms.com
Posted on Fri, Jul 01 2011 04:16
by whlederman
Joined on Mon, Jan 25 2010, Posts 107
iscorefilm wrote:
will have to use Cubase in the meantime to load VI Pro instances



Aah,that is why I never have problems,because I use only Cubase for MIDI and ProTools for my audio. I Quit PC since XP Pro 64 and never try again , forcing myself to buy secondhand MAC intel,that was worthy the efford!!.


I haven't got MIR yet,because my MAC will not be able to handle those "RAM eater Programs" incl MIR and Hollywoodstrings
willy
Posted on Fri, Jul 01 2011 06:33
by noldar12
Joined on Thu, Dec 04 2008, Posts 582

By chance, have you run any memory tests?  Could it be that you have a stick of memory that has gone bad, and that the issue is not related at all to VSL?

Posted on Fri, Jul 01 2011 06:43
by SJSF
Joined on Sat, Sep 18 2010, Utah, Posts 497

Yes, I intended to include that in my post and forgot. I have run a couple software tests (can't remember as I deleted them) and I ran a Windows test where it reboots and scans without Windows loaded. All showed no errors.

I found another website that mentioned the error I provided (but with different code numbers) and it mentioned disabling an Internet Explorer active-x memory function that is meant to be secure. I did this and no change. I deleted the cache files for VI and VI-Pro, nothing. I'm still willing to try any ideas, I just can't spend time trying to figure it out on my own at this point. So any insightful comments I welcome completely, thus I posted it (and for some feedback).

Thanks,

Sean

Studio One 3.5 | VIP 2.3.0.15962 | VEP 6.0.16502 | RME HDSPe AIO | scoredfilms.com
Posted on Fri, Jul 01 2011 06:59
by gen0use
Joined on Fri, Jun 18 2010, Posts 24
I would still suspect a defective ram stick. I've had numerous times when all ram tests wouldn't report issues but it still turned out to be bad ram. Try leaving only 8 GB of ram and changing ram sticks one by one until, hopefully you spot the one causing the crash.
Win7 x64 SP1 PT HD v9.0.3, VEP v5.0.9687
Posted on Fri, Jul 01 2011 11:11
by MS
Joined on Wed, Feb 19 2003, Liechtenstein, Posts 1724

Sean,

please send a message to and put "To Martin" in the subject line. I will help you to investigate this issue.

--
Martin Saleteg
Software Developer
Vienna Symphonic Library GmbH
Posted on Fri, Jul 01 2011 15:06
by Mahlon
Joined on Sun, Jan 08 2006, The decadent South, Posts 441

 Sean,

Tech support will help you get it sorted out. These kinds of things errors are usually fixable.

Posted on Fri, Jul 01 2011 17:20
by Bill
Joined on Fri, Sep 23 2005, Berkshires. MA USA, Posts 911

 That's a very generic Windows error, and unlikely to have anything to do with bad RAM.

Finale 25, Sibelius 2018, Notion 6, Overture 5, Cubase 10.0.2
Win10 x64, 32GB RAM; Focusrite Scarlett 18i20
Kontakt, Bunch of VSL, VIP, VEP, EWQL Orch, Choir and Pianos
August Forster 190
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.