Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Options
Go to last post
Posted on Tue, Oct 07 2008 13:59
by Felix Bartelt
Joined on Fri, Oct 22 2004, Berlin, Posts 372
I´m really desperate: I´ve just installed a very clean Mac OS 10.5.3. (10.5.5. seems to cause more problems with VE), Logic and the newest VE on my 16 GB Mac 2 x 2.8 GHz Quad-Core Intel. The system performance looks very good now, but I get clicks, pops, etc. when I route to many VE-outputs to different Aux channels. . To test this, I´m running a Logic-Projekt with just 3 VE-Instances and no other effects at all. If I play 30 stacc-instruments parallel, everything is fine, if I don´t use to many different VE-outputs/Aux-channels. But at about 20 different outputs, it´s not possible to playback without any clicks etc. . My machine was and should be able to handle more. I´ve tried many different buffer settings for my HDSPe raydat, but the problem occours even with buffer set to 1024. Any help?
Posted on Sun, Oct 12 2008 00:59
by rawmusic
Joined on Sat, Jul 09 2005, Bracknell, UK, Posts 247
please forgive the obvious thoughts, but is it possible it is digital distortion? Might it be worth trying it with a lower fader position on individual instruments?
If you can't say something nice...
Posted on Mon, Oct 13 2008 09:38
by Felix Bartelt
Joined on Fri, Oct 22 2004, Berlin, Posts 372
Thanks for the tipp, but unfortuneately it´s no distortion. It´s something, that VE is causing, while VI is working fine with the same amount of instruments played.
Posted on Mon, Oct 13 2008 20:25
by Maya
Joined on Tue, Nov 25 2003, Vienna/Europe, Posts 841

 Dear Felix Bartelt,

I am very sorry to hear about your trouble with Vienna EnsembIe. I responded to your VE problems in an e-mail already. The problem occurs only when playing more than 18 stereo tracks in VE. This will be solved with our next update of Vienna Ensemble. Please find a more detailed explanation in my mail.

Best regards,

Maya 

/Maya - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Oct 14 2008 09:17
by Felix Bartelt
Joined on Fri, Oct 22 2004, Berlin, Posts 372
Thanks for helping! I´m glad, it´s not my mac, causing troubles.
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.