Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VE Pro: Cubase Bounce & Server Instances
Last post Sat, Oct 03 2009 by michael_12374, 6 replies.
Options
Go to last post
Posted on Thu, Oct 01 2009 17:49
by michael_12374
Joined on Wed, Feb 09 2005, Posts 26

Hi,

just tried this sexy piece of software and it works quite well!

Two questions:

1.

When bouncing a track in cubase that uses an VE Pro instance over LAN (Kontakt2 is this the problem?) some notes appear to be cut off.

This does not occur when bouncing in realtime. Did anyone experience this problem?

2.

When I start VE Pro Server on my second DAW I always have to add a new instance.

Can I automate this process that a saved instance (including project file) is loaded when the server is started?

Thanks in advance!

Kindly,

Justus

Gigabyte Mainboard, Intel P35 Chipset
Intel Core2Quad Q9300
Gigabit LAN
ATI HD 3470
Windows XP 64
Cubase 4
Posted on Thu, Oct 01 2009 18:24
by jasensmith
Joined on Tue, Jan 15 2008, Arizona, Posts 1582

I can't help you on your 2nd question but regarding your first...

I had an issue like this in Sonar when I was working on a 9 minute plus piece.  For me the solution was to undo the bounce and bounce it again.  The second bounce worked just fine.  I don't know if this will help you and i know it's a pain in the a$$ to have to rebounce your tracks but if you archive or turn off the other tracks that are not being bounced that will speed up the bounce process.

Good luck


"If at first you don't succeed, try, try again. Then quit. There's no point in being a damn fool about it."
- W.C. Fields
Posted on Thu, Oct 01 2009 21:18
by michael_12374
Joined on Wed, Feb 09 2005, Posts 26

Thanks Jasen!

Just to clarify: I'm speaking of Cubase's audio mixdown function.

Gigabyte Mainboard, Intel P35 Chipset
Intel Core2Quad Q9300
Gigabit LAN
ATI HD 3470
Windows XP 64
Cubase 4
Posted on Fri, Oct 02 2009 11:30
by michael_12374
Joined on Wed, Feb 09 2005, Posts 26

*bump*

Gigabyte Mainboard, Intel P35 Chipset
Intel Core2Quad Q9300
Gigabit LAN
ATI HD 3470
Windows XP 64
Cubase 4
Posted on Sat, Oct 03 2009 15:45
by Maya
Joined on Tue, Nov 25 2003, Vienna/Europe, Posts 841

 Dear michael_12374,

thank you very much for your kind words about Vienna Ensemble Pro. We appreciate it :-)

Regarding your questions:

1) Does this only happen with Kontakt 2 or does it also happen with Vienna Instruments?

2) Here´s a solution: just add an instance in the Vienna Ensemble PRO server and save it as a Metaframe (.mframe). Now you can start this Metaframe first and connect to it.

Kind regards,

/Maya - Vienna Symphonic Library
Posted on Sat, Oct 03 2009 15:52
by michael_12374
Joined on Wed, Feb 09 2005, Posts 26

Thank you!

1. Kontakt3

2. I'll try that!!!

Kindly,

Justus

Gigabyte Mainboard, Intel P35 Chipset
Intel Core2Quad Q9300
Gigabit LAN
ATI HD 3470
Windows XP 64
Cubase 4
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.