Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VEP Pro 5 and using it inside Sonar X3 Vst 3
Last post Fri, Nov 01 2013 by wynnsong, 4 replies.
Options
Go to last post
Posted on Fri, Oct 25 2013 18:16
by wynnsong
Joined on Mon, Jun 14 2010, Posts 16
Hey Guys,

I am trying to use VEP Pro inside X3 using Vst3 and I am a bit lost. I can route the midi fine but I can't seem to get the audio going on multiple outputs.. My typical setup is

Strings (16 midi and 2 audio outs into X3 (short and long)
Brass (16 midi 1 audio out into X3)
Winds (16 midi 1 aduio out into X3)
etc.....

Also occasionally I get a notification that "please close and re-start Kontakt after a sample rate change" when opening new project files in X3. Why? I have everything at 48k (my internal word clock in Apollo and X3. Can I have VEP pro always remain in 48k?

Last thing I have been getting audio drop outs in X3/Apollo and I am starting to think VEP could be part of the issue. What's the best latency setting for the daw? I sometime record guitar and would like to work at 128 samples if possible.

Thanks for reading my novel!
Win 10, i9 9980xe 18 cores, 64 gb ram
Tags: VST 3 X3
Posted on Fri, Nov 01 2013 18:58
by wynnsong
Joined on Mon, Jun 14 2010, Posts 16
Hello,

The new update to X3c works a bit better with routing etc but the VST3 host still doesn't seem to act any different than the VST2 Host. The manual says you don't need to use a Vienna Ensemble Pro Event input to access more midi ports if using VST3, but I do..

Help??
Win 10, i9 9980xe 18 cores, 64 gb ram
Tags: sonar VST 3
Posted on Fri, Nov 01 2013 20:43
by Bill
Joined on Fri, Sep 23 2005, Berkshires, MA, Posts 1171

 Unfortunately, Cakewalk has yet to incorporate that aspect of VST3.

Dorico, Finale, Sibelius, Notion, Overture, Cubase, StaffPad
Win11 x64, 64GB RAM; Focusrite Scarlett 18i20
Kontakt, Bunch of VSL, VIP, VEP, EWQL Orch, Choir and Pianos
August Forster 190
Posted on Fri, Nov 01 2013 23:07
by wynnsong
Joined on Mon, Jun 14 2010, Posts 16
Thanks Bill...I will bug Cakewalk about it.

Still trying to track down a drop out issue...do you run VEP Pro on the same machine as Sonar? If so what are your latency settings? Everything is mostly working but it feels like a limp, and I have a great box/Apollo Quad soundcard.
Win 10, i9 9980xe 18 cores, 64 gb ram
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.