Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Loading instances on slaves inhibit master computer
Last post Thu, Jan 09 2014 by shmorrell, 2 replies.
Options
Go to last post
Posted on Thu, Dec 12 2013 09:09
by andyocallaghan
Joined on Thu, May 13 2004, Ireland, Posts 96

HI

I run two slave computers with half of the cube on each one,

both are connected to Master DAW via Ensemble 5 Pro.

I seem to recall a while back that loading projects in the slaves did not inhibit activity on the Main DAW.

Now however, the DAW computer is unresponsive until the Ensemble projects are loaded, and as the

projects are getting bigger, this time is becoming quite long....

Any observations, anyone???

Best regards

Andy O'CAllaghan

VSL symphonic cube on two slave PCs
run on V Ensemble Pro 7.0.954
RME Madi/Raydat
Posted on Thu, Jan 09 2014 21:30
by shmorrell
Joined on Thu, Dec 11 2003, Los Angeles, Posts 27

My master machine will search for a long time to try to (re)connect with it's slaves. If i've left them in sleep mode, for example.

I'm not an expert, but I believe you need to check the "decouple" pref. on the VEPro plugin on your master maching. It sound to me like your slaves are loading, or reloading, when you open a project on your Master. 

hth

Steve

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.