Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
EW Play 4.3.2 Not testing/scanning/working
Last post Sat, Feb 20 2016 by rtcstudio, 4 replies.
Options
Go to last post
Posted on Fri, Feb 19 2016 22:13
by rtcstudio
Joined on Mon, Nov 05 2007, Franklin, TN, Posts 71

Hello,

I just did the Play 4.3.2 update and my VE Pro template will not load any Play's any longer.  I have the latest version of VE Pro 5.  AND MOST importantly:  Play will open just fine and work in stand-alone mode.

When looking in the Preferences, PLAY is not listed in the VST 64 bit Available Plugins.

The EAST WEST folder is listed in VST Settings

If I RESCAN ALL everything will successfully scan except PLAY.  At "Testing VST plugin play_VST_x64" The scan process will stop, and eventually I will get "Vienna Ensemble Pro has stopped working".  

I've re-downloaded and reinstalled Play a couple of times now.  ANYONE using this version of Play successfully?  I may have to go back a version.

Thanks

Paul

Paul Mills
PCM Productions
Logic 10.1.1, Pro Tools HDX 11, Mac OS 10.10.3 on Mac Pro 12 core 2 x 2.4Ghz, 64 GB RAM, RME RayDat, Slave 1: Mac Pro 8 core 2.66 Ghz, 10.7.5, 24 GB RAM, Slave 2 AMD Phenom II x4 965 32 GB RAM Win 7 Pro, Slave 3 AMD A10-7850k 32GB RAM Win 7 Pro
VE Pro, Vienna SpecEd & Ext, LAss, Play Sym Orch Plat+, Sym Choirs+, Passion, Ra, SD, SD2, Kontakt 5.4.3, Hollywood Strings, Brass, WW etc
Posted on Fri, Feb 19 2016 22:54
by rtcstudio
Joined on Mon, Nov 05 2007, Franklin, TN, Posts 71

Okay finally got it working.

I had to reinstall VE Pro 5, then rescan.  Now it all works as before.  Whew!

Thanks

Paul

Paul Mills
PCM Productions
Logic 10.1.1, Pro Tools HDX 11, Mac OS 10.10.3 on Mac Pro 12 core 2 x 2.4Ghz, 64 GB RAM, RME RayDat, Slave 1: Mac Pro 8 core 2.66 Ghz, 10.7.5, 24 GB RAM, Slave 2 AMD Phenom II x4 965 32 GB RAM Win 7 Pro, Slave 3 AMD A10-7850k 32GB RAM Win 7 Pro
VE Pro, Vienna SpecEd & Ext, LAss, Play Sym Orch Plat+, Sym Choirs+, Passion, Ra, SD, SD2, Kontakt 5.4.3, Hollywood Strings, Brass, WW etc
Posted on Sat, Feb 20 2016 12:55
by michaelhayesmusic
Joined on Thu, May 01 2003, Posts 54

I opened VEP5 this morning and tried to open a PLAY instance and I get this message:

Missing Product Parts!  Could not find any product bundles. Reinstall PLAY to fix this problem.  For further assistance visit:  http://www.soundsonline.com/support

I resintalled PLAY 4.3.2.  I uninstalled VEP5 then reinstalled latest version 5.4.14074 and did a full Rescan Plugins.  BUT I still am getting this message when I try to load PLAY in VEP5.

Searched VLS and Sounds Online forums but don't see anyone else with thte problem.

Posted on Sat, Feb 20 2016 16:36
by rtcstudio
Joined on Mon, Nov 05 2007, Franklin, TN, Posts 71
They have a new installer central app you have to download and use now, to get Play to see
everything. It's similar to Native Instruments Central, or Avid's App Manager. I can't recall what it's
called, but it's there on the update page. It will reinstall Play for you plus any library package
Play can't see. It puts a path for the libraries in the Favorites section of Play

The process wasn't perfect for me. After updating Play and all my libraries, my Metaframe
with Hollywood Brass Horns & Trumpets wouldn't recall correctly. It was loading French Horns when it said it
couldn't find a Tuba sample (!). I ended up having to rebuild that VEP Project.

Paul Mills
PCM Productions
Logic 10.1.1, Pro Tools HDX 11, Mac OS 10.10.3 on Mac Pro 12 core 2 x 2.4Ghz, 64 GB RAM, RME RayDat, Slave 1: Mac Pro 8 core 2.66 Ghz, 10.7.5, 24 GB RAM, Slave 2 AMD Phenom II x4 965 32 GB RAM Win 7 Pro, Slave 3 AMD A10-7850k 32GB RAM Win 7 Pro
VE Pro, Vienna SpecEd & Ext, LAss, Play Sym Orch Plat+, Sym Choirs+, Passion, Ra, SD, SD2, Kontakt 5.4.3, Hollywood Strings, Brass, WW etc
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.