Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
[SOLVED] VE Pro 6 unusable
Last post Sat, Aug 27 2016 by musos, 10 replies.
Options
Go to last post
Posted on Thu, Aug 25 2016 16:28
by musos
Joined on Sun, Dec 08 2002, Johannesburg, South Africa, Posts 913

I mentioned this elsewhere but thought it deserved a new thread.

I have reported problems to VSL Support about not being able to load instances when opening Logic Pro X songs.

For me, the latest VE Pro version (6.0.15258) does not load the instance saved in the Logic song. VE Pro 6 just hangs when loading the channels and I have to Force-Quit. I previously had hangs when trying to load VE Pro with more than 1 Instance.

At this time, I find VE Pro 6 completely unusable and have reverted back to VE Pro 5.

Of course I do appreciate the responses from VSL support, but sadly VE Pro 6 is not working for me.

Mac OS X 10.11.6 / Logic Pro X 10.2.4

Posted on Fri, Aug 26 2016 08:43
by tonwurm
Joined on Sat, Dec 15 2007, Germany, Posts 14

same here - crashes at loading projects that work fine with V5 - re-installed V5, waiting until a more stable version is available

Mac Pro, 24 GB RAM, Mac OS 10.9.5, VE Pro, Pro Tools 10/12 HD3 Accel, Logic X, Digital Performer
Posted on Fri, Aug 26 2016 09:01
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 12821

Hi, 

Thanks for your posts. 

We´re working day and night to provide you with new updates of VE PRO 6. 

It will help a lot to get your crash reports and reproduction steps, so we can investigate these bugs.
The best idea is to send them directly to , the more background information, the better. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Aug 26 2016 12:12
by kohlhtor
Joined on Tue, Nov 02 2004, Port Elizabeth, Posts 51

I was happen the same problem

delete VE PRO 6 preference fixed the problem of loading old Songs

Thorsten Kohlhage South Africa
MacPro 2 x 2,4 GHz Quad-Core Intel Xeon
32 gb Ram Logic Pro x 10.4.8 OSX 10.13.6
Focusrite Scarlet 18i8 (2)
Posted on Fri, Aug 26 2016 13:51
by musos
Joined on Sun, Dec 08 2002, Johannesburg, South Africa, Posts 913

Originally Posted by: kohlhtor Go to Quoted Post

delete VE PRO 6 preference fixed the problem of loading old Songs

Which file or files exactly did you delete?

Posted on Fri, Aug 26 2016 22:10
by JBlongz
Joined on Sun, Jan 09 2011, United States, Posts 47

I deleting all preferences files related to my DAW and Vienna Ensemble, which where located in: /Users/[username]/Library/Preferences/

That is a hidden folder on recent Mac OS.  You have to hold the option key from the Go menu of Finder.  Other DAW users can try, but I recommend backing up your preferences first (right-click, compress).

However, I still have a old Ableton projects that crash.

Retina MacBook Pro 2.8GHz Quad i7 16GB 768 SSD
Mac Mini 2.3 GHz Quad i7 16GB 512 SSD
Posted on Sat, Aug 27 2016 01:28
by Babe
Joined on Thu, Jul 15 2010, Posts 56

I'm not getting a crash but the VEP projects won't load.  I can load the projects one by one but can't connect.  I restored the original build from time machine, however, if I try loading a logic project that was saved with the updated version of VEP, I get the same results.  It seems to be working fine loading a project that was saved with the original build of VEP6

Mac Pro
OS 10.12.3
Posted on Sat, Aug 27 2016 05:57
by kohlhtor
Joined on Tue, Nov 02 2004, Port Elizabeth, Posts 51
Originally Posted by: musos Go to Quoted Post
Originally Posted by: kohlhtor Go to Quoted Post

delete VE PRO 6 preference fixed the problem of loading old Songs

Which file or files exactly did you delete?


Quit ve pro
Go to finder press the alt key go to menu go and select library
Then go to preferences and delete at.co.vsl.Vienna Ensemble Pro.plist
Start ve pro server and load the song in logic



Thorsten Kohlhage South Africa
MacPro 2 x 2,4 GHz Quad-Core Intel Xeon
32 gb Ram Logic Pro x 10.4.8 OSX 10.13.6
Focusrite Scarlet 18i8 (2)
Posted on Sat, Aug 27 2016 10:17
by Babe
Joined on Thu, Jul 15 2010, Posts 56

Quit ve pro Go to finder press the alt key go to menu go and select library Then go to preferences and delete at.co.vsl.Vienna Ensemble Pro.plist Start ve pro server and load the song in logic.

This worked.  Thanks kohlhtor.

Mac Pro
OS 10.12.3
Posted on Sat, Aug 27 2016 10:57
by musos
Joined on Sun, Dec 08 2002, Johannesburg, South Africa, Posts 913

Thanks kohltor !!!!

I deleted the .plist file and now VE Pro 6 loads correctly with all of my Logic Songs - and loads them very quickly!

Thanks to VSL support who have been corresponding with me off-forum - you guys are the best.

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.