Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
MIR Pro Room Tone : levels not saving
Last post Mon, Jan 02 2017 by jhilsen01, 7 replies.
Options
Go to last post
Posted on Sun, Jan 01 2017 02:19
by jhilsen01
Joined on Mon, Jun 02 2014, Posts 10

Hey cohorts,

I just migrated to Mac with VE Pro 6 and am having a small problem. The MIR Pro Room Tone channel's volume fader is resetting to 0 every time I re-open the project (even after I had previously set it to a different value). All other parameters within VE Pro and MIR Pro are fine and saving like they should. Any known fix for this?

I previously ran VE PRO 5 on a PC and never remember having this specefic problem.

Some specifics for my current setup:
-Using Logic Pro X (latest version)
-Running the latest VE Pro 6 (latest version)
-Macbook Pro 2012, 10.12.2 (latest version)


Any help would be greatly appreciate. Happy New Years to all!

Posted on Sun, Jan 01 2017 11:22
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11351

Hi jhilsen01, 

Happy New Year!

Did you check that both the latest MIR PRO software and VE PRO software is installed?

Best,
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sun, Jan 01 2017 13:44
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7269

Originally Posted by: jhilsen01 Go to Quoted Post

Hey cohorts,

I just migrated to Mac with VE Pro 6 and am having a small problem. The MIR Pro Room Tone channel's volume fader is resetting to 0 every time I re-open the project (even after I had previously set it to a different value). All other parameters within VE Pro and MIR Pro are fine and saving like they should. Any known fix for this?

I previously ran VE PRO 5 on a PC and never remember having this specefic problem.

Some specifics for my current setup:
-Using Logic Pro X (latest version)
-Running the latest VE Pro 6 (latest version)
-Macbook Pro 2012, 10.12.2 (latest version)


Any help would be greatly appreciate. Happy New Years to all!

.

May I ask: Are you using MIR Pro's plug-in version, or are you using MIR Pro within VE Pro? 

In case you're indeed using MIR Pro as AU-plug-in in Logic, my next question is: The plug-in's assigment to act as RoomTone return is still working when you're re-opening your project? Or do you have to re-assign this function before you can set the correct volume again? (... which would be a known, but hard-to-reproduce issue with MIR Pro's plug-in version.)

Kind regards,

/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Mon, Jan 02 2017 03:10
by jhilsen01
Joined on Mon, Jun 02 2014, Posts 10

Thanks for the response. Yep, just double checked, both VE PRO and MIR PRO have their latest versions installed.

Posted on Mon, Jan 02 2017 03:11
by jhilsen01
Joined on Mon, Jun 02 2014, Posts 10

And to Dietz's question-- I am using MIR PRO within VE Pro.

Posted on Mon, Jan 02 2017 12:36
by Dietz
Joined on Tue, Aug 06 2002, Vienna / Europe, Posts 7269

Hi again,

it seems as you indeed ran into a small inconsistency of the integration between MIR Pro and VE Pro. :-/  Thanks for bringing it to our attention.

As a matter of fact, the actual volume control for the RoomTone in MIR Pro's GUI (see attachment) will always override the level you have set in VE Pro's "RoomTone"-channel. The expected behaviour would be that both values are hard-linked (much like in case of the Instrument Icon's volume), but right now the one in MIR Pro's GUI will "win", effectively.

I will ask VSL's software engineers to look into that irritating conceptual flaw ASAP. 

As a workaround, I suggest to set the volume for MIR's RoomTone by means of its dedicated volume fader in MIR Pro's GUI only. Thanks for your patience!

Kind regards,

File Attachment(s):
RoomToneU0020GUIU0020Fader.png (422kb) downloaded 6 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
/Dietz - Vienna Symphonic Library
Posted on Mon, Jan 02 2017 17:33
by jhilsen01
Joined on Mon, Jun 02 2014, Posts 10

This is all very helpful info. I'm happy there's at least a workaround for now and that I was able to help point out a small issue.

Thanks for the great support. VSL products very much a part of my daily life so I'm very thankful that there's such an awesome support team & community around them. 

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.