Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Decouple mode still making "delayed" save in DAW
Last post Mon, Mar 05 2018 by bbelius, 8 replies.
Options
Go to last post
Posted on Fri, Feb 16 2018 16:39
by andermusik
Joined on Thu, Sep 20 2012, Posts 34

gear: PC running VEP6 6.0.16778 networked to Mac OS 10.12.6 running Logic pro 10.4

I have my Preserved instances of VEP in Decoupled mode, but there is still some kind of long communication process taking place when 1) I save my Logic File and 2) I leave the Logic screen that's displaying the VEPro server windows.

When I perform either of these actions I get about 10 seconds of spinning wheel on both computers. It appears that each of my 5 connected instances are being saved (or at least processed in some way) individually. After the 10 second wait I'm able to continue working normally.

What change can I make to prevent this delay? This is the first time I have experienced it.

Posted on Tue, Feb 27 2018 10:41
by williamcopper
Joined on Wed, Nov 19 2014, Posts 4

I wish this would be fixed.   I just lost several hours work, reloading everything now, because since VEP6 makes saving the DAW project so stupidly long, I don't save as often as I should or as I did before VEP crept into my sad life. 

There is NOTHING to save in VEP6 ... that's done separately.   So why should VE slow down saving the DAW project? 

 And because I have a very large setup, 180 GB memory total, it's not 10 seconds for me, seems more like 10 hours.   Minutes anyway. 

btw, my system is different than the OP, but exactly the same problem.    Sonar Platinum on Windows 7, slave VEP6 on Windows 8.    Also happens with Reaper as the DAW.  

Posted on Tue, Feb 27 2018 10:56
by williamcopper
Joined on Wed, Nov 19 2014, Posts 4

To save the same large project AFTER disconnecting stupid VEP takes about 12 seconds.   But disconnecting VEP takes several minutes, so that doesn't help a lot.  

 

And while complaining:   please fix the idiotic lack of distinction between "save as" and "save".    You load something, change a small thing, and want to save it under the same name, but the name is gone, so you have to guess, potentially unintentionally overwriting a different project.  

Posted on Tue, Feb 27 2018 16:15
by matthieu.lechowski
Joined on Thu, Nov 13 2008, Posts 47

Yes, same here, this long saving time is very painful !

Posted on Sun, Mar 04 2018 17:22
by jesus_calderon_679
Joined on Wed, Jan 22 2003, Posts 9

Same behaviour over here.

15 seconds to save any project. Please, fix it!

Posted on Sun, Mar 04 2018 22:53
by bbelius
Joined on Sat, Mar 14 2015, Posts 810

Same here. Didn't notice this until I used MIR in the template.

Ben
Technical Support - Vienna Symphonic Library
Posted on Mon, Mar 05 2018 14:57
by Ashermusic
Joined on Fri, Jan 02 2009, Posts 543

Originally Posted by: jesus_calderon_679 Go to Quoted Post

Same behaviour over here.

15 seconds to save any project. Please, fix it!

I think it is really sad when we have reached the point where 12-15 seconds to save is now considered "broken" by some.

Composer, Logic Pro Certified Trainer, author of "Going Pro With Logic Pro 9" & "Scoring WIth Logic Pro"
www.jayasher.com

3.4 i7 Quad Core iMac, 32 GB RAM.,
OS X 10.15.2
Posted on Mon, Mar 05 2018 15:38
by bbelius
Joined on Sat, Mar 14 2015, Posts 810

The interrupt of the DAWs auto-save is the problem. It's around 3 secounds on my machine, but every time it auto-saves. It's not broken, just anoying.

Ben
Technical Support - Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.