Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
[SOLVED] Soprano Saxophone PROBLEM
Last post Tue, Sep 11 2018 by Louis Colan, 3 replies.
Options
Go to last post
Posted on Tue, Sep 11 2018 18:06
by Louis Colan
Joined on Fri, Sep 22 2017, Posts 22

Hi all,

          I wonder if someone could check this:

I have a track in Logic with the Soprano saxophone loaded that plays the 01 SX-SO_sus_Vib_bend patch which is part of the L1 SX-So Articulation Combi.

This gives a beatiful glissando run down at the end of the note - really playable and expressive.

HOWEVER

Loading a second Soprano Instrument onto another track with exactly the same patch gives me a fairly dreadful portamento type of detune roll off at the end. It's a completely different sample and in fact closer in sound to what the Patch name suggests which includes the word 'bend'

I just can't figure it out. Same Preset, same Matrix, same Patch same MIDI - completely different samples between the first instance of the Soprano Vienna Instrument and the second.

I've checked all the settings I can see and can find no difference.

Any help or suggestions would be really welcome.

Thankyou in advance.

Posted on Tue, Sep 11 2018 22:24
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11477

Hi Louis, 

Sounds like you are triggering different release samples, short and long, you can choose with the A/B Switch on A0/B0. 

Best, 
Paul

Paul attached the following image(s):
Release_AU003AB_Switch.jpg (132kb) downloaded 2 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Sep 11 2018 22:59
by Louis Colan
Joined on Fri, Sep 22 2017, Posts 22

YES ... Thankyou so much.

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.