Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Logic 10.4.2 and VE/VI
Last post Wed, Oct 03 2018 by antcarrier, 7 replies.
Options
Go to last post
Posted on Sun, Sep 30 2018 22:08
by PaoloT
Joined on Tue, Dec 27 2016, Posts 606

Hi,

Am I the only one with a very long delay, when opening a project using either VI PRO or VE with the new Logic 10.4.2? It is as if Logic (or the instruments) are momentarily frozen while they are initialising on launch.

Never noticed this delay before.

Paolo

Posted on Mon, Oct 01 2018 13:39
by antcarrier
Joined on Fri, Sep 24 2010, Australia, Posts 62

Yes, I also have considerably longer project load times since the update. Logic X takes ages to load VI Pro compared to other plugs. I can't comment on VE.

On High Sierra 10.13.6

Posted on Mon, Oct 01 2018 14:01
by PaoloT
Joined on Tue, Dec 27 2016, Posts 606

Thank you, Antcarrier. I'm on Sierra, so the issue spans on several OSs. I can't confirm the same issue with Kontakt, at least with the libraries I tried (some of the Spitfire's).

Paolo

Posted on Mon, Oct 01 2018 14:38
by Pieman1560
Joined on Mon, May 07 2018, Gloucestershire, UK, Posts 60

Hi

I've just checked and everything here seems fine with VI Pro and Kontact (tries with Native Instruments), as they both load as quickly as they did before.

I'm on logic 10.4.2 and also on High Sierra 10.13.6.i dont have Vienna Ensamble Pro, but regular Vienna Ensamble also loaded with no issues that i could notice speed wise.

Kindest

Paul

Posted on Mon, Oct 01 2018 14:41
by PaoloT
Joined on Tue, Dec 27 2016, Posts 606

Ant and Paul, are you also using MIR? (I am).

Paolo

Posted on Tue, Oct 02 2018 14:15
by Pieman1560
Joined on Mon, May 07 2018, Gloucestershire, UK, Posts 60

Hi Paolo

Sorry for the delay in my reply

I'm using Mirx with Vi Pro.

I must say that its only a matter of time defore i buy MIR, as it just look amazing!

take care mate

Paul

Posted on Wed, Oct 03 2018 09:05
by antcarrier
Joined on Fri, Sep 24 2010, Australia, Posts 62
Yes I am also using MIR. The delay seems to happen while MIR is loading.
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.