Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VEP 7 instances don't reconnect
Last post Sun, Jul 21 2019 by laurentmis, 6 replies.
Options
Go to last post
Posted on Fri, Jul 12 2019 02:05
by laurentmis
Joined on Sat, Apr 05 2008, mis, Posts 25

Hi ,

I am using various instances of vep in a pro tools set-up and each time i disable an instance with 16

midi channels save the session and try to enable it vep intrument track doesnt reconnect. I have some midi coming in the instance but the kontakt channel says it's not connected. It's very frustrating because i simply cannot enable instances after i diabled themthey appear but don't connect with the daw even if it looks like they are connected. It seems to be a problem with vep 7 not 6.

Posted on Fri, Jul 12 2019 07:25
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11358

Hello Laurent, 

Which OS and versions are you using? Do you want to send such a song to for us to check?
Does it happen with ANY Kontakt instrument loaded?
What happens if you are using Vienna Instruments / Synchron Player instances instead?

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Jul 12 2019 19:23
by laurentmis
Joined on Sat, Apr 05 2008, mis, Posts 25

Hi , Synchron or kontakt give the same problem. i am on windows 10, pro tools 12.4 hd . plugin

I don't know why the daw doesn't see the instance anymore. The work around I found :

Create a new instrument track in pro tools, insert a vep pro plugin  try to connect to the 

instance ( the instance relaod all the samples but they don't connect to daw ), erase the old vep plugin.

Best.

Posted on Sat, Jul 13 2019 07:24
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11358

Hi Laurent, 

Could it be that some severe firewall or AV program is in the way of the connection?

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Sat, Jul 13 2019 20:36
by laurentmis
Joined on Sat, Apr 05 2008, mis, Posts 25

May be, will investigate further,

Thanks.

Posted on Sun, Jul 21 2019 14:02
by laurentmis
Joined on Sat, Apr 05 2008, mis, Posts 25

So I guess the problem is solved if i use instance preserve on. 

When i recall in pro tools vep finds it way to reconnect. I am using this fonction with group tracks in pro tools

if i want to hide say the woodwinds , the group gets hidden and when needed reconnects properly even if some times i have to insist on enable/disable channel on vep 7.

Best.

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.