Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
VSE Pro 7 Error msg "Room Pack 2"
Last post Thu, Nov 28 2019 by GdT, 8 replies.
Options
Go to last post
Posted on Thu, Nov 07 2019 08:32
by GdT
Joined on Wed, Dec 30 2009, UK, Posts 17

When loading a big vesp64 orchestra with about 120 instances, occassionall it stops dead and a window pops up with this message and a bit later after closing the pop up window VSE Pro 7 crashes.

"An older version of RoomPack 2 has been detected ..."

I have download the latest version of RoomPack 2 and re-installed it twice but it makes no difference.

Anyway this setup does not use MIR - it is all Synchron player instances.

VSE Pro is on version 7.0.904 and I see there is later version available so I will try that to see if the issue goes away.

Anyone else see this message?

Roger GdT
Posted on Thu, Nov 14 2019 11:36
by GdT
Joined on Wed, Dec 30 2009, UK, Posts 17

I upgrade to VSE Pro 7.0.922 the latest available and for a while it was ok but yesterday I had the same error mesage again. When it happens the Server stops and after clearing the message it is unusable and has to be closed and restarted.

Anyone else getting this?

Roger GdT
Posted on Thu, Nov 14 2019 11:51
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11543

Hi, 

I'd check if there is maybe some older data somewhere on your system that causes this confusion. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Thu, Nov 14 2019 12:01
by GdT
Joined on Wed, Dec 30 2009, UK, Posts 17

Thanks Paul.

I will take a look around.

I see there is another update now availabel for VSE Pro and a few other things; so I will keep up to date.

I notice Room Pack 2 has not been updated since 2013 so that error message is obviously inaccurate!

I wonder what kind of old data I might be loking for as I have tons of stuff on my Mac.

Roger GdT
Posted on Thu, Nov 14 2019 14:08
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11543

Hi, 

You are looking for *.vmi files, that's the format of the roompack data. 

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Fri, Nov 15 2019 14:34
by GdT
Joined on Wed, Dec 30 2009, UK, Posts 17

Thanks for the advice. I searched for all .vmi files everywhere but only found the ones I have in the folder I installed the MIR things. There is also some MIR-X things in there from before I got MIR Pro.

But I am getting another error usually the first time after startup the Mac. I load up a VSE Pro Project with about 40 instances of various Synchron orchestra.

Then I start Logic and it starts connecting to the instances and I see the little icons coming on to show they are connected. But when it gets to the about the 20th one it gets stuck and Logic just hangs. Presumably waiting for some response from VSE Pro Server. Maybe it all happens too fast and some commuications between VSE Pro and Logic got dropped somehow. Ater that I have to force abort Logic. If I try Logic again it hangs again so I have to shut down VSE Pro and load up again. Second time it is stable.

I have all the instances coupled from Logic so they are stored in the Loigic project and can be re-instantiated into an empty VSE Pro server just by bringing up the Logic Project.

Roger GdT
Posted on Sat, Nov 16 2019 08:51
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 11543

Hi, 

Can you please send us a sample from when the hang occurs?

=> Open Activity Monitor
=> Choose Vienna Ensemble PRO
=> Click the small "i" in the upper left corner
=> Click "Sample" in the lower left corner
=> Save the file and send it to us:

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Thu, Nov 28 2019 17:28
by GdT
Joined on Wed, Dec 30 2009, UK, Posts 17

OK I sent those diagnostics over to support. Thanks.

Guess what? I thought the original error had gone away (pop-up window message "An older version of RoomPack 2 has been detected ..."). But it occurred again recently. So I have removed the old MIRX stuff from the MIR folder in case that is what is causing the issue. (I didn't find any loose lost rogue .vmi files anywhere.)

Any suggestions welcome.

Roger GdT
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.