Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Duplicate tracks loading
Last post Tue, Jun 02 2020 by Phil Walton, 4 replies.
Options
Go to last post
Posted on Mon, Jun 01 2020 13:58
by Phil Walton
Joined on Mon, Jun 22 2009, Posts 101

After solving a problem with e-Licenser (thanks), I now have a bizarre problem with loading up Vienna Ensemble.

I load up an Instance, called Strings, with 9 tracks, including Master. Then I load up Sibelius Ultimate with the score using Strings. Vienna Ensemle responds by reloading Strings, but this time with 18 tracks, including two Masters. Everything is duplicated. I delete the duplicated tracks and save the Instance as it was before with only 9 tracks.

I tried the same procedure, and it happened again.

Now I try loading Sibelius first, followed by Vienna Ensemble. The Instance loads up correctly, but this time I need to connect Sibelius to the Instant, and as soon as I do, VE reloads the Instance with all the duplicated tracks.

What is causing this?

 

Philip

Posted on Mon, Jun 01 2020 14:50
by Phil Walton
Joined on Mon, Jun 22 2009, Posts 101

In addition to the above, each time I load up I have to make changes which had been previously made and saved. Every time the Bassi reverb has been disabled, needing to be re-enabled. Also the MIRx is at the Berlin Teldec, when it should be the Vienna Konzerthaus. It's like been caught in a loop, with no escape.

 

Philip

Posted on Tue, Jun 02 2020 06:47
by andi
Joined on Wed, Feb 18 2004, Vienna, Posts 3253

Hello Philip!

This sounds like you didn't save your Sibelius playback configuration. Sibelius saves scores and playback configurations in separate files. Whenever you change something in your playback configuration (including all loaded instruments), please save your Sibelius playback configuration. To play safe, I always save the Sibelius Playback Configuration, before I exit Sibelius.

Best regards,
Andi

Andreas Olszewski
Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Jun 02 2020 07:17
by Phil Walton
Joined on Mon, Jun 22 2009, Posts 101
That fixed it. Good idea to always save the Playback Configuration every time, even if nothing has changed. I also went to Preferences in Sibelius to make sure Sibelius always loads in General Midi. It’s something I had done before, but when upgrading to Sibelius Ultimate, I had forgotten to select again.
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.