Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Waves AU plugins load blank
Last post Mon, Mar 08 2021 by Lucy, 9 replies.
Options
Go to last post
Posted on Tue, Feb 09 2021 00:56
by gt123
Joined on Sat, Nov 07 2015, Posts 12

All Waves Audio Unit plugins are now loading empty in VEPro 7. No graphic interface at all, just pure black. Waves VST's load properly, however.
No issues with any other plugins - it's only Waves Audio Unit.
I've seen a previous thread here regarding this topic but never did see it resolved.
I realize it's a workaround to simply load a VST instead of AU, but I have to change all my templates, which is turning into a big job.
Anybody been able to fix this?

 

Mojave 10.14
Vienna Ensemble Pro 7.0.1056
Waves plugins V12

Posted on Tue, Feb 09 2021 19:26
by bbelius
Joined on Sat, Mar 14 2015, Posts 883

Hi,

Can you try if disabling "fast plugin GUI switching" solves the issue?

Best, Ben

Ben
Vienna Symphonic Library
Posted on Tue, Feb 09 2021 20:12
by gt123
Joined on Sat, Nov 07 2015, Posts 12

Fast plugin GUI switching was already disabled, so no luck there.

Posted on Tue, Feb 09 2021 22:04
by JuanPC
Joined on Mon, Mar 26 2018, Posts 5
Need more info about your hardware...

Old Waves v8 and newer had similar problem with old video cards...
but v7 worked ok.

Posted on Tue, Feb 09 2021 22:31
by gt123
Joined on Sat, Nov 07 2015, Posts 12

I have an iMac (late 2013 so that's getting pretty old),
NVIDIA GeForce GT 755M 1 GB
3.2 GHz Intel Core i5

Posted on Sat, Mar 06 2021 15:56
by MacDude
Joined on Thu, Jun 04 2009, UK, Posts 60

Hi 

Having similar issue, I think it's to do with the GPU Metal compatibility. Although my Mac Mini states it is Metal supported so very strange.

Oddly the waves VST version do not show up so no work around.

MD

Mac Pro 5,1 OS X 10.13.6 12 Core 3.46GHz 48gb RAM
Cubase Pro 10.5
Mac Mini i7 running VEP 6 .5 Pro
MacPro 2,2 2 x 3Ghz running VEP 6.5 Pro
Posted on Mon, Mar 08 2021 03:14
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1807

Originally Posted by: gt123 Go to Quoted Post

it's only Waves Audio Unit.


I would try its VST version. : )

It may or not be Metal, I've seen AU be flakey before that existed, where the VST version displayed perfectly. Not many, and btw these were NI FX (of not terribly recent vintage).

MacBook Pro 16,1: 2.3 GHz 8-core i9
64GB 2667MHz DDR4
OSX 10.15.7
VE Pro 7.1056, Cubase Pro 11.0.0
Posted on Mon, Mar 08 2021 10:12
by MacDude
Joined on Thu, Jun 04 2009, UK, Posts 60

Hi,

Not wanting to hijack the thread but is there a reason why VEP 6 does not show up a load of VST versions of Plug-ins? Specifically Waves and some soft synths like Sylenth1. If the AU blank GUI is down to my GPU not being metal compatible then I'll use what's available.

Anyway's if someone could chime in regarding the VST vs AU available plugs in VEP 6, that would be useful to know.

Thanks,

MD

Mac Pro 5,1 OS X 10.13.6 12 Core 3.46GHz 48gb RAM
Cubase Pro 10.5
Mac Mini i7 running VEP 6 .5 Pro
MacPro 2,2 2 x 3Ghz running VEP 6.5 Pro
Posted on Mon, Mar 08 2021 12:59
by Lucy
Joined on Sun, Nov 26 2017, Posts 54

Well I'm no expert, Mac, but Waves doesn't seem to like VEP; I have to use VST Wrapper Builder to be able to see their plugins in VEP:

http://hypercube-software.duckdns.org/softwares/vstwrapper

Also VEP still doesn't support VST3.

You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.