Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Forum Jump  
Vienna Assistant: No install after download
Last post Mon, Apr 04 2022 by Paul, 10 replies.
Options
Go to last post
Posted on Tue, Mar 22 2022 16:25
by npm-records_23823
Joined on Mon, Oct 16 2006, München, Posts 9

Hey guys, just bought Elite Strings, uninstalled the "old" Synchron Player as suggested, installed the iLok Version, no problems so far.

I then downloaded Elite Strings in Vienna Assistant, but after the finished download nothing happens. The download button still says "download" and didn't change to "install" as it should happen afaik. 

Any tips?

Specs: MacPro 2019, Mac OS Catalina 10.15.7 (latest security update), latest VePro 7 (eLicenser)

Thanks in advance!

Christoph

Posted on Wed, Mar 23 2022 00:23
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13624

Hi Christoph, 

Best to send a few screenshots and a quick description to , we will take a look. 

Important: Did you define a default installation location in the VA Preferences?

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
Posted on Wed, Mar 23 2022 02:31
by christerdk
Joined on Tue, Nov 30 2021, Posts 21

I'm experiencing something similar to this.

After download in "download-only mode" I have an install button, but seemingly can't get past download space requirement, because it seems the check includes Elite Strings data that has just been downloaded. I'm trying to install onto a different volume than the download volume, so it seems like the check is redundant at this stage. I'll send info and screen shots to support email.

Posted on Wed, Mar 23 2022 02:47
by christerdk
Joined on Tue, Nov 30 2021, Posts 21

I believe I saw the same issue here also. I restarted Vienna Assistant and the install buttons appeared for the products I had downloaded but not yet installed. 

 

Originally Posted by: npm-records_23823 Go to Quoted Post

Hey guys, just bought Elite Strings, uninstalled the "old" Synchron Player as suggested, installed the iLok Version, no problems so far.

I then downloaded Elite Strings in Vienna Assistant, but after the finished download nothing happens. The download button still says "download" and didn't change to "install" as it should happen afaik. 

Any tips?

Specs: MacPro 2019, Mac OS Catalina 10.15.7 (latest security update), latest VePro 7 (eLicenser)

Thanks in advance!

Christoph

Posted on Wed, Mar 23 2022 08:38
by npm-records_23823
Joined on Mon, Oct 16 2006, München, Posts 9

Hi Paul! Thanks for the quick reply! Yes, I defined a download and an install location on different drives. Sent a message to support. Best; Christoph

Posted on Wed, Mar 23 2022 08:39
by npm-records_23823
Joined on Mon, Oct 16 2006, München, Posts 9

I'm also in "Download only" mode and download and install locations are on different hard drives. Maybe we have to check the other modes.

Posted on Wed, Mar 23 2022 09:41
by Macker
Joined on Tue, Aug 21 2018, London, Posts 612

I've had a couple of cases of VA being stuck at the start of Install mode after download. (These were during installation of Syz Dim Strings III and Syz Dim Strings Bonus libraries; I haven't yet stopped to look further into it.)

The way I got through this was to click the "X" (Cancel) icon in VA to the right of the progress status line of a 'stuck' library, then click "Install" again in VA for that cancelled installation. VA then quickly ran through the already downloaded library without any downloading happening (presumably re-verifying the already downloaded files), but towards the end of this progress, downloading automatically started up and continued until the progress indicator showed 100% done. Then Install automatically began and ran through to completion without a hitch. Download and Install were on different drives, both SSDs and having plenty of empty space.

I'm guessing that some sort of download error may have been encountered during the first pass; then presumably, VA's exception-handling code correctly prevented Install from running (although Install mode was shown as entered), but alas, didn't display any error notification in VA, nor did it manage downloading in order to attempt a fix (until the second pass, manually started after Cancel). But all this is pure guesswork on my part - hope I'm not doing VA code any grave injustice.

"Music embodies feeling without forcing it to contend and combine with thought, as it is forced in most arts and especially in the art of words."
~ Franz Liszt
Posted on Wed, Mar 23 2022 09:50
by npm-records_23823
Joined on Mon, Oct 16 2006, München, Posts 9

I seem to have mis-understood how "Download-only" mode works as it seems to do just exactly that. My understanding was, that it doesn't keep the original installer files after installation.

I switched to "Keep downloaded files"-mode and installation worked flawlessly.

Maybe we need a "Download, install, delete download files"-mode additionally?

Posted on Sun, Apr 03 2022 22:50
by civilization 3
Joined on Sat, May 16 2009, SF Bay Area, Posts 1942

Today no download will get any faster than 200-some BYTES ps. mostly showing 150-151.

absolutely not my wifi connection, other things coming down FAST. No, I'm not trying to do more than one thing at a time.

MacBookPro 18,3
Apple M1 Pro: 2.3 GHz 8-core i9

Mac OS 12.3.1
VE Pro 7.1298, Nuendo 11.0.41
Posted on Mon, Apr 04 2022 07:23
by Paul
Joined on Sat, Aug 03 2002, Vienna, Posts 13624

Hi civilization 3, 

Are you sure you're not working from behind a firewall or AV program that blocks the torrent downloads?

Is the software also downloaded that slowly (those are NOT torrent downloads)?

Best, 
Paul

Paul Kopf
Product Manager - Vienna Symphonic Library
You cannot post new threads in this forum.
You cannot reply to threads in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.